Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till improvisera

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till improvisera.Vad betyder improvisera

Sett till sina synonymer betyder improvisera ungefär handla oförberedd eller hitta på, men är även synonymt med exempelvis "hastigt ställa upp" och "rafsa ihop". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till improvisera. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet improvisera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för improvisera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet improvisera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Bristen på pansarvärnsvapen gjorde att finländarna fick improvisera för att stoppa fientliga stridsvagnar.  
  2. Oftast krävde han att de skulle klara av att läsa noter, improvisera och kunna memorera avancerade musikstycken.  
  3. Skådespelarna tilläts att improvisera i de intervjuer som är med i dokumentären och för att spela in arkivfilmerna som visade Minutemen användes Bolexkameror.  
  4. Westerlund förvarade sin prästkappa och prästkrage i ett paket av tidningspapper i sin bakficka och kunde snabbt ta fram dem om han tvingades improvisera en mässa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av improvisera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet improvisera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "improvisera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet improvisera förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till improvisera

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar improvisera.


Mer information om improvisera

Andra sätt att lära sig mer kring vad improvisera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av improvisera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om improvisera

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för improvisera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är improvisera synonymt med både handla oförberedd och hitta på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.