Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ilsken

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till ilsken.


Vad betyder ilsken

Sett till sina synonymer betyder ilsken ungefär vred eller vredgad, men är även synonymt med exempelvis "ursinnig" och "arg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ilsken. Vår databas innehåller även tre böjningar av ilsken, fem exempelmeningar på hur ordet ilsken kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ilsken

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ilsken.


Exempelmeningar för ilsken

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ilsken kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De flesta av Godwins vänner ogillade hans nya hustru och har beskrivit henne som grälsjuk, omogen, ful och ilsken.  
 2. I februari 2020 gick en ilsken älg till attack i Gällivare och slog sönder extraljusen och repade Alexandra Henells bil.  
 3. Poe blev ilsken över deras inblandning och kallade dem "busy-bodies" (det vill säga personer som lägger sig i andras privata affärer).  
 4. Han klippte in sitt huvud över en bild av Mel Gibsons actionhjälte Mad Max, och skrev en lista med politiska frågor som gör honom ilsken.  
 5. Semesterledige Ebbe Grut skulle ge sig iväg från stugan i Såå utanför Åre för att åka skidor när en ilsken tjädertupp uppenbarade sig och muckade gräl.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ilsken

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ilsken.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ilsken" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ilsken förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ilsken

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar ilsken.


Mer information om ilsken

Andra sätt att lära sig mer kring vad ilsken betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ilsken är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ilsken

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ilsken i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ilsken synonymt med både vred och vredgad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.