Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till idol

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till idol fördelade på två ordgrupper.Vad betyder idol

Sett till sina synonymer betyder idol ungefär avgud, men är även synonymt med exempelvis "stjärna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till idol. Vår databas innehåller även sju böjningar av idol, fem exempelmeningar på hur ordet idol kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av idol

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet idol.


Exempelmeningar för idol

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet idol kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Norwood har även sagts vara en idol och förebild av flera yngre sångare, däribland Dawn Richard och Bridget Kelly.  
 2. Istället för att heja på ett fotbollslag så stöttar de sin idol, fast med likes och kommentarer, hellre än hejarop, säger Tobias Lundqvist.  
 3. Han är nu på jakt efter att uppfylla sin dröm om att få göra Serie A-debut för AC Milan, där han A-lagstränar med en viss idol: Zlatan Ibrahimovic.  
 4. När Bannon 2004 gjorde en hyllningsdokumentär om sin politiska idol, expresidenten Ronald Reagan, fick den konservativa högern upp ögonen för honom.  
 5. I en intervju berättade R&B-sångaren Keyshia Cole att Norwood var hennes idol och huvudsakliga anledning till att hon satsade på en musikkarriär.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av idol

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet idol.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "idol" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet idol förekommer det i genomsnitt ca. 49500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till idol

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar idol.


Mer information om idol

Andra sätt att lära sig mer kring vad idol betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av idol är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om idol

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för idol i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är idol synonymt med både avgud och stjärna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.