Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till idel

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till idel.


Vad betyder idel

Sett till sina synonymer betyder idel ungefär alldeles eller bara, men är även synonymt med exempelvis "blott" och "enbart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till idel. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet idel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för idel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet idel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Här är det idel glada miner och alla verkar övertygade om att den lilla rörelsen kan åstadkomma storverk.  
 2. Det var idel glada miner när de två skakade hand, och de har båda goda skäl att vilja ge en positiv bild.  
 3. Det kom en visshet över honom, medan han stod där, att han hade idel fiender i kyrkan, fiender i alla bänkar.  
 4. När Macron tidigare i dag tog emot Trump vid Invalidsjukhuset i Paris var de bägge presidenterna idel leenden.  
 5. Bland herrskaperna på läktaren, bland bönderna nere i kyrkan, bland nattvardsbarnen i koret hade han fiender, idel fiender.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av idel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet idel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "idel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet idel förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till idel

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar idel.


Mer information om idel

Andra sätt att lära sig mer kring vad idel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av idel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om idel

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för idel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 4
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är idel synonymt med både alldeles och bara, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.