Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hyresgäst

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till hyresgäst.Vad betyder hyresgäst

Sett till sina synonymer betyder hyresgäst ungefär arrendator eller inackordering, men är även synonymt med exempelvis "inneboende". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hyresgäst. Vår databas innehåller även sju böjningar av hyresgäst, fem exempelmeningar på hur ordet hyresgäst kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hyresgäst

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hyresgäst.


Exempelmeningar för hyresgäst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hyresgäst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Efter sex år som hyresgäst på Ecuadors Londonambassad införs nu nya hårdare regler för Julian Assange.  
 2. Då fick en hyresgäst hela sitt lagerkontor förstört, och det gick väl på en miljon, säger Christer Berglund.  
 3. En hyresgäst hos Vätterhem i Jönköping ska enligt det kommunala bostadsbolaget ha uppträtt hotfull och spottat mot personalen, och nu vräks den boende.  
 4. Om en hyresgäst vill ha en visning ska vi erbjuda det, men vi kommer inte ha krav på att ha sett lägenheten innan man tecknar ett kontrakt, säger Riksbyggens fastighetschef Cipi Jugovic.  
 5. Med hjälp av Northumberlands agenter, Dudley Carleton, 1:e viscount Dorchester och John Hippisley, ordnade Percy ett andrahandskontrakt av Henry Ferrers (en hyresgäst åt John Whynniard) för ett hus i Westminster.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av hyresgäst

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hyresgäst.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hyresgäst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hyresgäst förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hyresgäst

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar hyresgäst.


Mer information om hyresgäst

Andra sätt att lära sig mer kring vad hyresgäst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hyresgäst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hyresgäst

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för hyresgäst i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hyresgäst synonymt med både arrendator och inackordering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.