Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hyra

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till hyra fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hyra

Sett till sina synonymer betyder hyra ungefär leasa eller hyresbelopp, men är även synonymt med exempelvis "leja" och "abonnera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hyra. Vår databas innehåller även sju böjningar av hyra, fem exempelmeningar på hur ordet hyra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hyra

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hyra.


Exempelmeningar för hyra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hyra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Pengarna tröt också så Billman stämplade åter som arbetslös sjöman och försökte få hyra på en ny båt.  
 2. Får vi inte det så kommer vi att hyra in en helikopter från en lokal operatör, säger Magnus Holmberg.  
 3. Entreprenören Jonas Persson har sett att flera nu söker tillfälliga kontorslokaler att hyra in sig i.  
 4. Med lokala bussar är det väldigt lätt att ta sig fram, men många väljer att hyra en bil eller en moped.  
 5. Växjö kommun har tidigare sagt konsekvent nej till alla företag som velat hyra ut elspakcyklar i staden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hyra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hyra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hyra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hyra förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hyra

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar hyra.


Mer information om hyra

Andra sätt att lära sig mer kring vad hyra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hyra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hyra

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för hyra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hyra synonymt med både leasa och hyresbelopp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.