Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till högst upp

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till högst upp.Vad betyder högst upp

Sett till sin synonym betyder högst upp ungefär längst upp, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till högst upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet högst upp kan användas i en mening.


Exempelmeningar för högst upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet högst upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Christopher Ahlberg sätter den här IT-brottsligheten högst upp på listan över hot man bör rusta sig mot.  
  2. Spela videon högst upp för att se hur metangas bubblar upp till ytan i vattnet nära pappersbruket i Väja.  
  3. Vid ombyggnaden på 1850-talet försvann också de fyra små fönster som satt högst upp på långhusets sydsida.  
  4. Gud måste straffa terroristerna, säger Ahmed Ali, som sitter högst upp på vårt fordon för att övervaka området.  
  5. Och det var en glad finländsk segrare som stod högst upp på prispallen och fick höra den finska nationalsången.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om högst upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad högst upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av högst upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om högst upp

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är längst upp synonymt med högst upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.