Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hjälte

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till hjälte.


Vad betyder hjälte

Sett till sina synonymer betyder hjälte ungefär förebild eller god person, men är även synonymt med exempelvis "huvudperson" och "huvudpeson". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjälte. Vår databas innehåller även sju böjningar av hjälte, fem exempelmeningar på hur ordet hjälte kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hjälte

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hjälte.


Exempelmeningar för hjälte

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hjälte kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om ingen hjälte överlever eller hinner ta sig ut ur borgen vid spelet slut förlorar samtliga spelare.  
 2. Hjältarna har ett antal kroppspoäng (KP), som indikerar hur mycket skada en hjälte tål innan den dör.  
 3. Det är möjligt att spela Drakborgen med endast en hjälte, men då krävs vissa ändringar av spelreglerna.  
 4. “Hon var en amerikansk hjälte, en gigant inom juridik, en obeveklig röst i det högst amerikanska idealet.  
 5. Under det här Europamästerskapet har Jorge Luiz Frello Filho, eller Jorginho, blivit en italiensk hjälte.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hjälte

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hjälte.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hjälte" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hjälte förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hjälte

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar hjälte.


Mer information om hjälte

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjälte betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hjälte är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hjälte

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hjälte i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjälte synonymt med både förebild och god person, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.