Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hjälps

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till hjälps.Vad betyder hjälps

Sett till sin synonym betyder hjälps ungefär bärgas, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjälps. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hjälps kan användas i en mening.


Exempelmeningar för hjälps

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hjälps kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Fågeln lever i monogama förhållanden och paret hjälps åt att bygga boet, ruva äggen och ta hand om ungarna.  
 2. Samma par häckar på samma plats år efter år och båda föräldrarna hjälps åt att ta hand om äggen och senare ungarna.  
 3. Nu hoppas länsstyrelsen på hjälp från allmänheten när de ska testa ett så kallat Talko där man hjälps åt att plocka.  
 4. Jag meddelade tillbaka vad jag gör för något och då säger han att det är guldvärt och sen hjälps vi åt att evakuera de sista hyrsgästerna.  
 5. Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att kunna möta de klimatförrändringar som förutspås och som redan visar sig, säger Mats Norberg gruppchef NSVA.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till hjälps

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar hjälps.


Mer information om hjälps

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjälps betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hjälps är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hjälps

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för hjälps i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 21


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bärgas synonymt med hjälps, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.