Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hav

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till hav.


Vad betyder hav

Sett till sina synonymer betyder hav ungefär ocean eller älv, men är även synonymt med exempelvis "bölja" och "etcetera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hav. Vår databas innehåller även fem böjningar av hav, fyra exempelmeningar på hur ordet hav kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hav

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hav.


Exempelmeningar för hav

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hav kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta kan visas på övligt sätt medelst minimala par, till exempel de nysvenska orden hav håv hov hôv.  
  2. Fredagen den 6 november beordrade ÖB slutligen att ubåten skulle bogseras mot fritt hav med början kl.  
  3. Öppet hav breder ut sig kring stora delar av norra Grönland som vanligtvis är fruset även på sommaren.  
  4. På NP3 Arena fick Hanna Glas ta emot priser och blommor av arrangörerna efter ett hav av hyllningsord.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hav

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hav.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hav" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hav förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hav

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar hav. Här kommer de tio första.


Mer information om hav

Andra sätt att lära sig mer kring vad hav betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hav är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hav

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för hav i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hav synonymt med både ocean och älv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.