Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hårda

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till hårda.


Vad betyder hårda

Sett till sina synonymer betyder hårda ungefär bryska eller rigida, men är även synonymt med exempelvis "stela". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hårda. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hårda kan användas i en mening.


Exempelmeningar för hårda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hårda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om någon protesterar mot de hårda produktionsmålen, blir sjuk eller gravid förnyas inte kontraktet. .  
 2. Lagen tillkom som en reaktion på de hårda restriktioner som ålades medierna under andra världskriget.  
 3. Nya hårda restriktioner infördes natten till fredag i hela Frankrike för att få ner smittspridningen.  
 4. Det med hårda tongångar och utkastade diplomater från båda Ryssland och Storbritannien med allierade.  
 5. Landet har gång på gång tvingats till hårda restriktioner, vilket har skadat en redan sårbar ekonomi.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till hårda

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar hårda.


Mer information om hårda

Andra sätt att lära sig mer kring vad hårda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hårda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hårda

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hårda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hårda synonymt med både bryska och rigida, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.