Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hård

Här nedanför hittar du samtliga sextiotvå synonymer till hård.


Vad betyder hård

Sett till sina synonymer betyder hård ungefär robust eller tuff, men är även synonymt med exempelvis "rå" och "erigerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hård. Vår databas innehåller även tre böjningar av hård samt fem exempelmeningar på hur ordet hård kan användas i en mening.


Böjningar av hård

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hård.


Exempelmeningar för hård

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hård kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Samtidigt som avtalet hyllas som en stor framgång av vissa, väcker delar av det hård kritik av andra.  
 2. Men oron för en ny hård nedstängning väcker oro, även inom det regeringsbärande konservativa partiet.  
 3. Med Kaczynski vid rodret har regeringen mött hård kritik från både oppositionen i landet och från EU.  
 4. Kampen mot lågorna har varit hård på grund av den stora mängd plastråvaror som finns ombord fartyget.  
 5. Samtidigt som ekonomin har tagit en hård smäll upplever många konsekvenserna av en förändrad sjukvård.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om hård

Andra sätt att lära sig mer kring vad hård betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hård är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hård

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hård i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hård synonymt med både robust och tuff, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.