Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hänsynslös

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till hänsynslös fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hänsynslös

Sett till sina synonymer betyder hänsynslös ungefär obarmhärtig eller brutal, men är även synonymt med exempelvis "cynisk" och "desperat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hänsynslös. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av hänsynslös, fem exempelmeningar på hur ordet hänsynslös kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hänsynslös

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hänsynslös.


Motsatsord till hänsynslös

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till hänsynslös.

hänsynsfull, omtänksam


Exempelmeningar för hänsynslös

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hänsynslös kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I boken skildras Birgitta som en hänsynslös kvinna som sviker sin familj och vänner för att nå sina mål.  
 2. Samtidigt beskrivs han som en hänsynslös diktator och den verkliga makten bakom den åldrande saudiske kungen.  
 3. Planen som den tyska generalstabschefen Erich von Falkenhayn fått fram för den tyska operationen var mer än hänsynslös.  
 4. I sin jakt på berömmelse och avancemang kunde han vara hänsynslös, ibland rent omoralisk, såsom hans svek mot Jakob II visar.  
 5. Av fängelsearkiven framgår att han var hänsynslös: ”Döda allihop” har han skrivit i marginalen till en lista med namn på barn.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hänsynslös" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hänsynslös förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hänsynslös

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar hänsynslös.


Mer information om hänsynslös

Andra sätt att lära sig mer kring vad hänsynslös betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hänsynslös är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hänsynslös

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för hänsynslös i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hänsynslös synonymt med både obarmhärtig och brutal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hänsynsfull en antonym till hänsynslös.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.