Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder hälften

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet hälften i vår databas, däremot innehåller vår databas fem exempelmeningar på hur ordet hälften kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hälften

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hälften kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Modernas vaccin har testats på 30 000 människor, hälften fick två doser vaccin, hälften fick placebo.  
 2. Alltså 10 procent av invånarna har skjutits i dag och hälften av dem är döda, säger Carina Bergfeldt.  
 3. Landeryds skola blir delvis finansierad med lån men hälften är egna pengar, säger Ronny Löfquist (S).  
 4. Afghanistans största etniska grupp är pashtunerna som omfattar närmare hälften av landets befolkning.  
 5. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR har nästan hälften av dem flytt till andra länder och kan inte rösta.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hälften

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hälften.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hälften" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hälften förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hälften

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar hälften.


Mer information om hälften

Andra sätt att lära sig mer kring vad hälften betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hälften är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hälften

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för hälften i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.