Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grundläggande

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till grundläggande.Vad betyder grundläggande

Sett till sina synonymer betyder grundläggande ungefär elementär eller fundamental, men är även synonymt med exempelvis "primär" och "rudimentär". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grundläggande. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet grundläggande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till grundläggande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till grundläggande.

som hör till, som följer av


Exempelmeningar för grundläggande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grundläggande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kina är inte en rättsstat, och partiet och dess tjänstemän bryter mot grundläggande lagar hela tiden.  
 2. Gbespråken är tonspråk och isolerande språk och den grundläggande ordföljden är subjekt- verb-objekt.  
 3. Under Froeses grundläggande musikarbete, som varade i åtta månader, producerade han 62 timmars musik.  
 4. Enligt människorättsorganisationer bröt processen mot Djalali mot grundläggande rättsliga principer. .  
 5. Föräldrarna var dock mycket måna om att ge sina barn en grundläggande skolning, vilket skedde i hemmet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av grundläggande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet grundläggande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grundläggande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grundläggande förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grundläggande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar grundläggande.


Mer information om grundläggande

Andra sätt att lära sig mer kring vad grundläggande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grundläggande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grundläggande

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för grundläggande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grundläggande synonymt med både elementär och fundamental, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är som hör till en antonym till grundläggande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.