Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grund

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till grund fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder grund

Sett till sina synonymer betyder grund ungefär bas eller fundament, men är även synonymt med exempelvis "underlag" och "huvudsak". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grund. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem böjningar av grund, fem exempelmeningar på hur ordet grund kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grund

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grund.


Motsatsord till grund

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till grund.

djupt, långt


Exempelmeningar för grund

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grund kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. grund av bristen på hygien vid förlossningar var barnsängsfeber en vanlig dödsorsak vid denna tid.  
 2. Men längre än till internationellt vatten kom de inte på grund av en dispyt mellan Italien och Malta.  
 3. Sedan gårdagen har spekulationer om att covid 19-vaccination legat till grund för händelsen florerat.  
 4. Vilket lagstiftningsförfarande som ska tillämpas avgörs av lagförslagets rättsliga grund i fördragen.  
 5. grund av oroligheterna har säkerhetsarrangemangen varit omfattande vid dagens begravningsceremoni.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av grund

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet grund.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grund" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grund förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grund

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar grund.


Mer information om grund

Andra sätt att lära sig mer kring vad grund betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grund är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grund

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för grund i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grund synonymt med både bas och fundament, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är djupt en antonym till grund.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.