Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grötmyndig

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till grötmyndig.


Vad betyder grötmyndig

En grötmyndig person är en sådan som beter sig överlägset mot andra, och som på ett orättmätigt sätt gör sig viktig. Grötmyndiga personer är ofta också väldigt stora i munnen och uppfattas därför rent generellt som väldigt dryga och uppblåsta.


Sett till sina synonymer betyder grötmyndig ungefär dryg eller dumdryg, men är även synonymt med exempelvis "överlägsen" och "pompös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grötmyndig. Vår databas innehåller även tre böjningar av grötmyndig, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grötmyndig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grötmyndig.


Engelsk översättning av grötmyndig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet grötmyndig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grötmyndig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grötmyndig förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om grötmyndig

Andra sätt att lära sig mer kring vad grötmyndig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grötmyndig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grötmyndig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för grötmyndig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grötmyndig synonymt med både dryg och dumdryg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.