Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grotesk

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till grotesk.Vad betyder grotesk

Sett till sina synonymer betyder grotesk ungefär extrem eller vidrig, men är även synonymt med exempelvis "ful" och "makaber". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grotesk. Vår databas innehåller även tre böjningar av grotesk, fyra exempelmeningar på hur ordet grotesk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grotesk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grotesk.


Exempelmeningar för grotesk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grotesk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Elsa Graves diktning kännetecknas av ett mustigt språk med "svart komik, vredesladdad absurdism och grotesk ironi".  
  2. Utformningen av ansikterna, eller Bartmänner, förändrades under 1600-talet och blev gradvis alltmer förvanskad och grotesk.  
  3. Den andra inleds i början av 1950-talet då hon utvecklar ett speciellt språk som präglas av grotesk ironi och ett existentialistiskt synsätt.  
  4. Visionen att björnen håller på i detta nu, liksom vokabulären att den dinerar på gentlemannen är på en gång skrämmande, grotesk och tokrolig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av grotesk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet grotesk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grotesk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grotesk förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grotesk

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar grotesk.


Mer information om grotesk

Andra sätt att lära sig mer kring vad grotesk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grotesk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grotesk

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för grotesk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grotesk synonymt med både extrem och vidrig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.