Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grin

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till grin.


Vad betyder grin

Sett till sina synonymer betyder grin ungefär hånskratt, men är även synonymt med exempelvis "flin". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grin. Vår databas innehåller även fem böjningar av grin samt flera engelska översättningar.


Böjningar av grin

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grin.


Engelsk översättning av grin

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet grin.


Närmeord till grin

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar grin.


Mer information om grin

Andra sätt att lära sig mer kring vad grin betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grin är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grin

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för grin i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grin synonymt med både hånskratt och flin, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.