Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gräva

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till gräva.


Vad betyder gräva

Sett till sina synonymer betyder gräva ungefär böka upp eller snoka, men är även synonymt med exempelvis "undersöka" och "bedriva utgrävningar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gräva. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet gräva kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gräva

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gräva kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Insektsätarnas extremiteter är korta och bara hos mullvadsdjur specialiserade för att gräva i marken.  
 2. Om berättelsen om tunneln är sann var konspiratörerna i full gång att gräva denna den 6 december 1604.  
 3. Specialutbildade gruvarbetare har nu flugits in för att gräva gången som är fyra meter till borrhålet.  
 4. Polisen kommer att göra det som går för att lokalisera och gräva fram de fyra som vi antar är omkomna.  
 5. I bitande kyla har räddningsarbetare dygnet runt försökt gräva fram överlevare bland betong och metall.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gräva" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gräva förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gräva

I vår databas över ord finns 17 ord som innehåller eller liknar gräva. Här kommer de tio första.


Mer information om gräva

Andra sätt att lära sig mer kring vad gräva betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gräva är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gräva

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för gräva i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gräva synonymt med både böka upp och snoka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.