Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gratulerar

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till gratulerar.Vad betyder gratulerar

Sett till sin synonym betyder gratulerar ungefär grattis, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gratulerar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet gratulerar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gratulerar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gratulerar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin gratulerar Macron i ett gemensamt uttalande:.  
 2. Utrikesminister Margot Wallström gratulerar Emmanuel Macron till att ha gått vidare till andra omgången.  
 3. President Xi Jinping gratulerar Joe Biden till vinsten i presidentvalet i USA, rapporterar nyhetsbyrån AP.  
 4. Senatens majoritetsledare Mitch McConnell gratulerar Joe Biden till segern i det amerikanska presidentvalet.  
 5. På Twitter tackar Donald Trump Tillerson för hans tjänstgöring och gratulerar Pompeo och Haspel till de nya tjänsterna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gratulerar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gratulerar förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till gratulerar

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar gratulerar.


Mer information om gratulerar

Andra sätt att lära sig mer kring vad gratulerar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gratulerar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gratulerar

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för gratulerar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grattis synonymt med gratulerar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.