Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till godkännande

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till godkännande.


Vad betyder godkännande

Sett till sina synonymer betyder godkännande ungefär accept eller acceptans, men är även synonymt med exempelvis "bifall" och "accepterande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till godkännande. Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av godkännande, fem exempelmeningar på hur ordet godkännande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av godkännande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet godkännande.


Motsatsord till godkännande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till godkännande.

ogillande


Exempelmeningar för godkännande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet godkännande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bröllopet ägde, trots detta, rum någon gång i början av 1050-talet, möjligen utan påvens godkännande.  
 2. Målet, enligt Erdogan, är att ha ett godkännande klart innan FN:s klimatkonferens i Glasgow i november.  
 3. 1999 bombade Nato, utan FN:s godkännande, Serbien för att tvinga bort de serbiska styrkorna från Kosovo.  
 4. Vid 16.30 meddelade även Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, att ett godkännande är klart.  
 5. I framtiden skulle kungen av Armenien vara en partisk furste, men tillsättningen krävde Roms godkännande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av godkännande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet godkännande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "godkännande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet godkännande förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om godkännande

Andra sätt att lära sig mer kring vad godkännande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av godkännande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om godkännande

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för godkännande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är godkännande synonymt med både accept och acceptans, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ogillande en antonym till godkännande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.