Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till glänsande

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till glänsande.


Vad betyder glänsande

Sett till sina synonymer betyder glänsande ungefär blank eller blankpolerad, men är även synonymt med exempelvis "glansig" och "skinande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till glänsande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet glänsande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för glänsande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet glänsande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De uppvisar en vit grundfärgning och en för mesar typisk spiralform, dessutom en slät, svagt glänsande yta.  
 2. Då de svärjande resa sig upp, är den onde borta, men hans gyllene löften sväva som glänsande kronor över kavaljerernas hjässor.  
 3. Vingarna och stjärtfjädrarna är svartbruna med ljusbrun bräm, armpennorna är dessutom beströdda med metalliskt glänsande fläckar.  
 4. Korpar är kända för att stjäla och gömma glänsande föremål som småstenar, metallbitar, silverskedar från trädgårdsbord, smycken och liknande.  
 5. Honan liknar hanen, men de yttre stjärtpennorna är kortare, det blåa på ovansidan och bröstbandet är mindre glänsande och underdelarna är blekare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av glänsande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet glänsande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "glänsande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet glänsande förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till glänsande

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar glänsande.


Mer information om glänsande

Andra sätt att lära sig mer kring vad glänsande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av glänsande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om glänsande

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för glänsande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är glänsande synonymt med både blank och blankpolerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.