Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gjord

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till gjord.Vad betyder gjord

Sett till sina synonymer betyder gjord ungefär konstruerad eller klar, men är även synonymt med exempelvis "fixad" och "tillverkad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gjord. Vår databas innehåller även två böjningar av gjord, fem exempelmeningar på hur ordet gjord kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av gjord

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet gjord.


Exempelmeningar för gjord

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gjord kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vargbarnen var dessutom den enda av 2012 års animelångfilmer som var gjord efter en originalhistoria.  
 2. Det visar en ny rapport gjord på uppdrag av Sprit och vinleverantörsföreningen och Sveriges bryggerier.  
 3. Den filmen är gjord som alla andra bekännelsefilmer, säger Maja Åberg, sakkunnig på Amnesty i Stockholm.  
 4. Ytterligare en översättning till svenska är gjord av Dr Qanita Sadiqa under titeln "Den heliga qur'anen".  
 5. Medföljande litografi är gjord efter den teckning af detta monument som jag på några stunder utkastade.”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gjord" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gjord förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gjord

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar gjord.


Mer information om gjord

Andra sätt att lära sig mer kring vad gjord betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gjord är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gjord

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gjord i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gjord synonymt med både konstruerad och klar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.