Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till genväg

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till genväg.


Vad betyder genväg

Sett till sina synonymer betyder genväg ungefär enklare sätt eller kortare väg, men är även synonymt med exempelvis "snabbare väg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genväg. Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av genväg, fem exempelmeningar på hur ordet genväg kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av genväg

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet genväg.


Motsatsord till genväg

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till genväg.

omväg


Exempelmeningar för genväg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genväg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En ny marknad har därför växt fram de senaste åren för dem som vill ta en genväg och köpa till sig mängder av fejkade följare.  
 2. En genväg mellan Lindalssundet och Vaxholm, som ofta används av fritidsbåtar, är det smala Stegesundet på västra sidan av Skarpö.  
 3. Det finns en risk att man frestas att ta en genväg när det finns ekonomiska intressen, säger Calle Ramvall på importföretaget Norvida.  
 4. Vid ett senare tillfälle var både Piper och Hermelin nära att bli bombarderade när de under en ridtur tog en genväg och hamnade alldeles för nära stadsmuren.  
 5. Hos talibanerna fylls det känslomässiga tomrummet av enkla budskap: livet på jorden är ovärdigt och ett självmordsuppdrag en genväg till himlen och en bättre existens. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av genväg

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet genväg.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "genväg" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet genväg förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till genväg

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar genväg.


Mer information om genväg

Andra sätt att lära sig mer kring vad genväg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genväg är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genväg

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för genväg i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genväg synonymt med både enklare sätt och kortare väg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är omväg en antonym till genväg.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.