Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till genomsur

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till genomsur.


Vad betyder genomsur

Sett till sina synonymer betyder genomsur ungefär dyngsur eller dyvåt, men är även synonymt med exempelvis "genomblöt" och "genomvåt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genomsur. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre exempelmeningar på hur ordet genomsur kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till genomsur

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till genomsur.

snustorr


Exempelmeningar för genomsur

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genomsur kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag vaknade alldeles dyngsur av svett och lukten låg som en dimma över rummet.
  2. När jag såg att det regnade tänkte jag för mig själv att Lasse kommer att bli dyngsur idag.
  3. När jag väl hade kommit hem hade jag hunnit bli ordentligt dyngsur, det var nästan löjligt!

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av genomsur

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet genomsur.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "genomsur" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet genomsur förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till genomsur

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar genomsur.


Mer information om genomsur

Andra sätt att lära sig mer kring vad genomsur betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genomsur är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genomsur

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för genomsur i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genomsur synonymt med både dyngsur och dyvåt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är snustorr en antonym till genomsur.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.