Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till genialitet

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till genialitet.Vad betyder genialitet

Sett till sin synonym betyder genialitet ungefär särbegåvning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genialitet. Vår databas innehåller även tre böjningar av genialitet, två exempelmeningar på hur ordet genialitet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av genialitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet genialitet.


Exempelmeningar för genialitet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genialitet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. För det var då han, som i detta mästerskap berömts för sin taktiska genialitet, satte bollen i rullning med en specifik slutdestination.  
  2. En övergripande relation mellan mentalsjukdomar och genialitet är också alltjämt omdiskuterad men forskning styrker en genetisk koppling mellan psykoser och kreativitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "genialitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet genialitet förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till genialitet

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar genialitet.


Mer information om genialitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad genialitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genialitet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genialitet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för genialitet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är särbegåvning synonymt med genialitet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.