Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till generell

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till generell.


Vad betyder generell

Sett till sina synonymer betyder generell ungefär allmän eller vanlig, men är även synonymt med exempelvis "övergripande" och "allmängiltig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till generell. Vår databas innehåller även tre böjningar av generell, fem exempelmeningar på hur ordet generell kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av generell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet generell.


Exempelmeningar för generell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet generell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därför har myndigheten nu utfärdat en generell varning för resor till Europa, enligt nyhetsbyrån Reuters.  
 2. Hon tolkade också den allmänna likgiltigheten hos läkarna gentemot sin mor som en generell antipati mot kvinnor.  
 3. En generell förutsättning för fräsning är att de skärande verktygen är hårdare än det material som de ska bearbeta.  
 4. Den dramatiska minskningen av antalet asylsökande afghaner i EU följer en generell trend, sedan ett par år tillbaka.  
 5. Några av dessa problem är begränsade möjligheter för utbildning, fattigdom och en generell ojämställdhet för kvinnor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av generell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet generell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "generell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet generell förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till generell

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar generell.


Mer information om generell

Andra sätt att lära sig mer kring vad generell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av generell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om generell

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för generell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är generell synonymt med både allmän och vanlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.