Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gediget

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till gediget.


Vad betyder gediget

Sett till sin synonym betyder gediget ungefär stabilt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gediget. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet gediget kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gediget

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gediget kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Juristen Antony Blinken är uppvuxen i New York och Paris och har ett gediget utrikespolitiskt cv innanför västen.  
 2. Efter måndagens stora tillslag med hundratals gripanden i Sverige väntar nu ett forsatt gediget arbete för polisen.  
 3. Helsingborg har gjort storsatsningar förr som inte gått hem, men den här gången känns det mer gediget och underbyggt.  
 4. Hon är en vinnarskalle som gör jobbet gediget och ser till att det blir tydliga och habila beslut, säger Niklas Karlsson.  
 5. Under två år har det pågått ett gediget arbete som vi hade trott att vi skulle kunna se resultat av nu, säger Cecilia Flood, verksamhetsområdeschef.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gediget" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gediget förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gediget

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar gediget.


Mer information om gediget

Andra sätt att lära sig mer kring vad gediget betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gediget är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gediget

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gediget i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stabilt synonymt med gediget, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.