Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till garantera

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till garantera.Vad betyder garantera

Sett till sina synonymer betyder garantera ungefär säkra eller tillförsäkra, men är även synonymt med exempelvis "försäkra" och "lova". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till garantera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet garantera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för garantera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet garantera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta görs för garantera säkerheten under tiden som skade- projekterings- och bärighetsutredning görs.  
 2. I Pennsylvania kom ett beslut i torsdags som ska garantera att republikanska observatörer kan närvara.  
 3. Den skapades ursprungligen just för att kunna garantera demokratiska grundvärden inom EU:s medlemsländer.  
 4. Där uppmanades till ”övervägande av åtgärder för att garantera säkerhet och skydd” av palestinska civila.  
 5. Det här handlar om en global och gemensam utmaning för att garantera allas hälsa”, skrev Mario Cospito då.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av garantera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet garantera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "garantera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet garantera förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till garantera

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar garantera.


Mer information om garantera

Andra sätt att lära sig mer kring vad garantera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av garantera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om garantera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för garantera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är garantera synonymt med både säkra och tillförsäkra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.