Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gam

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till gam fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder gam

Gam kan antingen innebära den asätande gamfågeln, eller en person som har en tendens att vara girig och roffa åt sig saker.


Sett till sina synonymer betyder gam ungefär asfågel eller asätare, men är även synonymt med exempelvis "kondor" och "girig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gam. Vår databas innehåller även sju böjningar av gam, fyra exempelmeningar på hur ordet gam kan användas i en mening, en engelsk översättning, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på gam.


Böjningar av gam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet gam.


Exempelmeningar för gam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sluta vara en sådan gam, chipsen skall räcka till alla!
  2. Kenneth kretsade kring den överfyllda godisskålen likt en gam kretsar runt ett färskt zebra-lik, i väntan på ett läge att slå till och börja kalasa.
  3. Annars är det vanligt att man bara kretsar som en gam och ser på när de större rovdjuren avancerar.
  4. Det var bara ytterligare en gam som inte hade vett nog att hålla sig undan.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av gam

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet gam.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gam" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gam förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på gam

gam

© Pixabay/costaricacurious0


Närmeord till gam

I vår databas över ord finns 20 ord som innehåller eller liknar gam. Här kommer de tio första.


Mer information om gam

Andra sätt att lära sig mer kring vad gam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gam

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för gam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gam synonymt med både asfågel och asätare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.