Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till gå på

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till gå på.Vad betyder gå på

Sett till sina synonymer betyder gå på ungefär beträda eller besöka, men är även synonymt med exempelvis "bevista" och "börja fungera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gå på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet gå på kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för gå på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gå på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Under fredagen kommer Trump att träffa ambassadpersonal och gå på en officell middag med Theresa May.  
  2. Hon känner så många vars barn har blivit ihjälskjutna att hon inte längre orkar gå på begravningarna.  
  3. I både första och andra matchen i US Open tog Stefanos Tsitsipas långa avbrott för att gå på toaletten.  
  4. Nu är orsaken till att Vikings Lines färja Amorella som var den första färjan att gå på grund klarlagd.  
  5. Man behöver inte gå på ett museum för att se konst utan det är till för att alla ska kunna njuta av det.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av gå på

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen gå på.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "gå på" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen gå på förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till gå på

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar gå på. Här kommer de tio första.


Mer information om gå på

Andra sätt att lära sig mer kring vad gå på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gå på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gå på

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gå på synonymt med både beträda och besöka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.