Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fullständigt

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till fullständigt.


Vad betyder fullständigt

Sett till sina synonymer betyder fullständigt ungefär totalt eller helt och fullt, men är även synonymt med exempelvis "komplett" och "fullkomligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fullständigt. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet fullständigt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till fullständigt

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fullständigt.

delvis, till en del


Exempelmeningar för fullständigt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fullständigt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det låter som som en fullständigt okontroversiell fråga men det visade sig vara långt från sanningen.  
 2. Han (reds.anm Gunnar Selberg) är ute och cyklar fullständigt, han har ingenting med det här att göra.  
 3. Det slutade med hela fem bom för 26-åringen och chanserna till SM-guldet var fullständigt bortskjutna.  
 4. Genom lagar som antogs 1921 och 1925 gavs Church of Scotland fullständigt oberoende i kyrkliga frågor.  
 5. Förfärligt och fullständigt oacceptabelt, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fullständigt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fullständigt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fullständigt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fullständigt förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fullständigt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar fullständigt.


Mer information om fullständigt

Andra sätt att lära sig mer kring vad fullständigt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fullständigt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fullständigt

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för fullständigt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fullständigt synonymt med både totalt och helt och fullt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är delvis en antonym till fullständigt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.