Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ful

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till ful.


Vad betyder ful

Sett till sina synonymer betyder ful ungefär grotesk eller anskrämlig, men är även synonymt med exempelvis "osmakligt utseende" och "vederstygglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ful. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av ful, fem exempelmeningar på hur ordet ful kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av ful

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ful.


Motsatsord till ful

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ful.

snygg, välklädd, välvårdad


Exempelmeningar för ful

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ful kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I slutminuterna fick hon en ful stämpling över fotleden och vred sig i smärtor på Saitamastadions gräs.  
 2. De flesta av Godwins vänner ogillade hans nya hustru och har beskrivit henne som grälsjuk, omogen, ful och ilsken.  
 3. Om uppförsbacken var brant redan då, så blev den allt brantare när Granit Xhaka drog till med en ful tackling mot Joao Cancelo.  
 4. Till exempel kritiserades Eldhs fontän från 1921 för sin ”falliska karaktär” och Milles Industrimonumentet kallades bland annat soppskål, spottkopp och ful klump.  
 5. Industrimonumenet var ett resultat av en 1909 utlyst tävling och Milles ursprungliga något klumpiga förslag kallades i pressen bland annat soppskål, spottkopp och ful klump.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ful

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ful.


Närmeord till ful

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar ful.


Mer information om ful

Andra sätt att lära sig mer kring vad ful betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ful är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ful

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ful i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ful synonymt med både grotesk och anskrämlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är snygg en antonym till ful.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.