Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fukt

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till fukt.


Vad betyder fukt

Sett till sin synonym betyder fukt ungefär väta, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fukt. Vår databas innehåller även tre böjningar av fukt, fem exempelmeningar på hur ordet fukt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fukt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fukt.


Exempelmeningar för fukt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fukt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Fläckarna, fruktade man, var ett resultat av fukt och koldioxid från de många besökarnas utandningsluft.  
 2. Nu är den forna skolan ett ruckel, där fönstren håller på att ramla ur sina hålor och väggarna inuti dryper av fukt.  
 3. Amazonas sinnrika system med cirkulation av fukt och regn gör att skogen producerar över hälften av sin egen nederbörd.  
 4. De lätt besvärade arrangörerna hävdade att fukt och kondens i transformatorcentralen var orsaken, efter kraftiga regn i området.  
 5. Det används i stora mängder i Sverige för att göda skogar eller åkrar då det snabbt löses upp i fukt vilket gör att kväve släpps ut.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fukt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fukt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fukt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fukt förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fukt

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar fukt.


Mer information om fukt

Andra sätt att lära sig mer kring vad fukt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fukt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fukt

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fukt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är väta synonymt med fukt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.