Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till frusen

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till frusen.Vad betyder frusen

Sett till sina synonymer betyder frusen ungefär kall, men är även synonymt med exempelvis "känslig för kyla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till frusen. Vår databas innehåller även tre böjningar av frusen, fem exempelmeningar på hur ordet frusen kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av frusen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet frusen.


Exempelmeningar för frusen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet frusen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Marken var frusen och jorden så hård att det tog två dagar, sade 62-årige Hyeon Soo Lim inför församlingen.  
 2. Samma år importerade USA 2 000 ton, mestadels frusen, frukt, och Europeiska gemenskapen importerade 500 ton.  
 3. Karlarna gjorde några mycket lovande guldvaskningar vid en frusen bäck och bestämde sig för att återvända våren därpå.  
 4. Den stora skillnaden är att Mars iskalotter huvudsakligen består av frusen koldioxid, den huvudsakliga gasen i Mars atmosfär.  
 5. Astronomer hoppas att förekomsten av vatten vid nordpolen är ett tecken på att mer vatten i frusen form finns bundet under Marsytan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av frusen

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet frusen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "frusen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet frusen förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till frusen

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar frusen.


Mer information om frusen

Andra sätt att lära sig mer kring vad frusen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av frusen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om frusen

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för frusen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är frusen synonymt med både kall och känslig för kyla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.