Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till framträdande

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till framträdande.


Vad betyder framträdande

Sett till sina synonymer betyder framträdande ungefär uppvisning eller markant, men är även synonymt med exempelvis "uppträdande" och "ankomst". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framträdande. Vår databas innehåller även sju böjningar av framträdande, fem exempelmeningar på hur ordet framträdande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av framträdande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet framträdande.


Exempelmeningar för framträdande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framträdande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Martin Luther King var i Memphis för att göra ett framträdande inför strejkande renhållningsarbetare.  
 2. Det är det senaste av flera dåd riktade mot kvinnor på framträdande poster i samhället i Afghanistan.  
 3. Aleksej Navalnyj (född 1976) har varit Rysslands mest framträdande oppositionspolitiker på senare år.  
 4. Trump sa under sitt framträdande att han är övertygad om att förslaget kommer att gå igenom även där.  
 5. Även den här filmen fick ett blandat mottagande men många kritiker komplimenterade Pitts framträdande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framträdande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet framträdande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "framträdande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet framträdande förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till framträdande

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar framträdande.


Mer information om framträdande

Andra sätt att lära sig mer kring vad framträdande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framträdande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framträdande

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för framträdande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framträdande synonymt med både uppvisning och markant, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.