Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till framställa

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiotvå synonymer till framställa.Vad betyder framställa

Sett till sina synonymer betyder framställa ungefär producera eller alstra, men är även synonymt med exempelvis "förfärdiga" och "tillverka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framställa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet framställa kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för framställa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framställa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. När Kinaviruset invaderade våra gränser så lovade jag att vi skulle framställa ett vaccin på rekordtid.  
 2. Han lyckas där framställa en liten dos botemedel men det krävs mer tid för att kunna massproducera det.  
 3. Och vad de kontakterna lyckats framställa kring vad som hänt, säger utskottets ordförande Pål Jonson (M).  
 4. Biden kommer att göra allt för att framställa sig själv som en erfaren och Trump som en oberäknelig person.  
 5. Kina var väldigt framgångsrikt i att framställa demonstranterna som oansvariga bråkmakare, säger Tim Rühlig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framställa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet framställa.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "framställa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet framställa förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till framställa

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar framställa.


Mer information om framställa

Andra sätt att lära sig mer kring vad framställa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framställa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framställa

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för framställa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framställa synonymt med både producera och alstra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.