Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till foster

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till foster.


Vad betyder foster

Sett till sina synonymer betyder foster ungefär alster eller frukt, men är även synonymt med exempelvis "produkt" och "skapelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till foster. Vår databas innehåller även fem böjningar av foster, fem exempelmeningar på hur ordet foster kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av foster

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet foster.


Exempelmeningar för foster

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet foster kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kvarlevor efter ett stort antal foster och barn upp till tre år gamla hittades i grevskapet Galway på Irland.  
 2. I torsdags beslutade den polska författningsdomstolen att det strider mot konstitutionen att abortera skadade foster.  
 3. De senaste veckorna har det även varit stor debatt kring nyheten att aborterade foster begravts på kyrkogården Flaminio i Rom.  
 4. Kvicksilver kan lagras i kroppen vid mycket små doser och ge allvarliga skador på bland annat njurar, hjärna, nervsystem och foster.  
 5. Möjligheten till att ändra lagen kom efter att Polens förvaltningsdomstol beslutat att abort av skadade foster strider mot grundlagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av foster

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet foster.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "foster" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet foster förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till foster

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar foster. Här kommer de tio första.


Mer information om foster

Andra sätt att lära sig mer kring vad foster betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av foster är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om foster

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för foster i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är foster synonymt med både alster och frukt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.