Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förutbestämd

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till förutbestämd.


Vad betyder förutbestämd

Sett till sina synonymer betyder förutbestämd ungefär ödesbestämd, men är även synonymt med exempelvis "predestinerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förutbestämd. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet förutbestämd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förutbestämd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förutbestämd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Varje dag är målet att ta sig upp i luften och samla poäng, genom att flyga runt en förutbestämd bana på snabbast tid.  
  2. Efter den del av debatten som följer en förutbestämd talarlista, följer en del då talmannen fördelar en minuts talartid till varje ledamot som vill delta i debatten.  
  3. Mot frihetsbegreppet står predestinationen, tanken på att människan är förutbestämd till frälsning (och enligt Calvin till förtappelse) och att hennes valfrihet därför är skenbar.  
  4. Rekonstruktionen av syntaxen försvåras genom att endast få textsorter finns bevarade (se nedan), vilka ofta till exempel i bygginskrifter håller sig till en relativt stelt förutbestämd satsbyggnad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förutbestämd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förutbestämd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förutbestämd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förutbestämd förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förutbestämd

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar förutbestämd.


Mer information om förutbestämd

Andra sätt att lära sig mer kring vad förutbestämd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förutbestämd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förutbestämd

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för förutbestämd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förutbestämd synonymt med både ödesbestämd och predestinerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.