Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till försvinna

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till försvinna fördelade på tre ordgrupper.Vad betyder försvinna

Sett till sina synonymer betyder försvinna ungefär sina eller upplösas, men är även synonymt med exempelvis "avdunsta" och "avflytta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvinna. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet försvinna kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till försvinna

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till försvinna.

figurera, förekomma


Exempelmeningar för försvinna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvinna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om mycket folk besöker grottan kommer den att förstöras och allt detta kommer att försvinna, säger han.  
 2. Hon försökte fly och de arresterade henne och lät henne försvinna, säger Kenneth Roth till SVT Nyheter.  
 3. Småbruken visade sig dock i längden inte vara livskraftiga och många började försvinna under 1960-talet.  
 4. Det här är utmaningar som inte kommer att försvinna utan vi måste klara av att hitta en gemensam lösning.  
 5. Det här viruset kommer inte att försvinna, sa Matti Sällberg, professor och vaccinforskare och fortsatte:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av försvinna

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet försvinna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försvinna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försvinna förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försvinna

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar försvinna.


Mer information om försvinna

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvinna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvinna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvinna

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för försvinna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvinna synonymt med både sina och upplösas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är figurera en antonym till försvinna.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.