Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till försvara

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till försvara fördelade på två ordgrupper.Vad betyder försvara

Sett till sina synonymer betyder försvara ungefär skydda eller gardera, men är även synonymt med exempelvis "beskydda" och "åta sig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvara. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet försvara kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till försvara

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till försvara.

ansätta, gå till angrepp mot, kritisera, angripa, attackera


Exempelmeningar för försvara

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvara kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Helsingborgs befästningar var däremot så pass förfallna att staden bedömdes som omöjlig att försvara.  
  2. Även om jag själv är emot niqab så kommer jag alltid att försvara mänskliga rättigheter världen över.  
  3. Det har till och med iakttagits att dungonger bildat en grupp för att försvara sig mot enskilda hajar.  
  4. Förra året antog landet en ny lag som tillåter militären att försvara sina allierade om de attackeras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av försvara

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försvara.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försvara" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försvara förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försvara

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar försvara.


Mer information om försvara

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvara betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvara är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvara

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försvara i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvara synonymt med både skydda och gardera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ansätta en antonym till försvara.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.