Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förstod

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till förstod.


Vad betyder förstod

Sett till sina synonymer betyder förstod ungefär begrep eller fattade, men är även synonymt med exempelvis "hajade" och "hängde med". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förstod. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förstod kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förstod

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förstod kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Först långt senare förstod jag att vi blivit manipulerade genom desinformation, säger Oleksij Ladyka.  
 2. Men när vi hörde att vinden bara ökade förstod vi att vi inte skulle återvända, säger Lena Granqvist.  
 3. Vad jag förstod sade han ”korkade människor”, säger emellertid en talesman för Corbyn, enligt Reuters.  
 4. Och Catriona jag förstod inte hur hon skulle kunna toppa att vinna hemma i Skottland för två år sedan.  
 5. När sedan det första tornet rasade i en stor kaskad av rök, förstod man först vidden av det inträffade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förstod

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förstod.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förstod" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förstod förekommer det i genomsnitt ca. 500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förstod

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar förstod. Här kommer de tio första.


Mer information om förstod

Andra sätt att lära sig mer kring vad förstod betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förstod är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förstod

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förstod i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förstod synonymt med både begrep och fattade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.