Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förordnande

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till förordnande.Vad betyder förordnande

Sett till sina synonymer betyder förordnande ungefär utnämning eller uppdrag, men är även synonymt med exempelvis "tillsättning" och "nominering". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förordnande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förordnande kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förordnande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förordnande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En FBI-chefs förordnande gäller i tio år, och Comey utsågs 2013 av den tidigare presidenten Barack Obama.  
 2. Hans förordnande löpte ut under 2016 och han skulle tillsammans med sin familj kallas hem till Nordkorea.  
 3. Den senaste i raden är FBI-chefen James Comey som inte ens hunnit halvvägs genom sina tio års förordnande, säger Spaulding.  
 4. Detta var ett tillfälligt förordnande under den ordinarie kommendanten, Gustaf Gaddes, "sjuklighet och vistande vid Medevi hälsobrunn".  
 5. Sedan Sten Nordin den 2 december förra året efter tre år som landshövding i Blekinge avböjde förlängning av sitt förordnande har länet stått utan permanent ersättare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förordnande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förordnande förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till förordnande

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar förordnande.


Mer information om förordnande

Andra sätt att lära sig mer kring vad förordnande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förordnande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förordnande

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för förordnande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förordnande synonymt med både utnämning och uppdrag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.