Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till formas

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till formas.


Vad betyder formas

Sett till sina synonymer betyder formas ungefär bilda sig eller bildas, men är även synonymt med exempelvis "ta form". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till formas. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet formas kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för formas

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet formas kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Pressresterna från oljetillverkningen formas till kakor och dessa kakor används också som föda för boskap.  
 2. Vid sångstämmorna är det slående att fördelningen av sångstavelserna på meloditonerna ofta formas medvetet.  
 3. Hon tillskrivs därför de egenskaper som männen inte vill ha och formas på så sätt till att låsas i sin könsroll.  
 4. Förutsättningarna börjar formas för att det här ska gå att göra i Sverige också, säger Marcus Thor, vd för Hexicon.  
 5. Det är bara honorna som producerar vax, som tränger fram som flagor, vilka skrapas av med benen och formas med mundelarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "formas" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet formas förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till formas

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar formas. Här kommer de tio första.


Mer information om formas

Andra sätt att lära sig mer kring vad formas betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av formas är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om formas

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för formas i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är formas synonymt med både bilda sig och bildas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.