Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förmådde

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till förmådde.


Vad betyder förmådde

Sett till sina synonymer betyder förmådde ungefär klarade eller klarade av, men är även synonymt med exempelvis "lyckades" och "mäktade". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förmådde. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förmådde kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för förmådde

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förmådde kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kommissionen förmådde inte att fastställa den åtgärd som behövdes.
 2. Den här gången förmådde inte David att lägga band på sig själv.
 3. Hon tänkte att hon måste ta sig ut, men hon förmådde inte och blev därför kvar.
 4. Han förmådde inte att se henne ligga där, han var tvungen att hjälpa henne upp.
 5. Jag ville verkligen svara nej, men jag förmådde inte så det blev som det blev.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förmådde

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förmådde.


Närmeord till förmådde

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förmådde.


Mer information om förmådde

Andra sätt att lära sig mer kring vad förmådde betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förmådde är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förmådde

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förmådde i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmådde synonymt med både klarade och klarade av, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.