Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till företagsledare

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till företagsledare.


Vad betyder företagsledare

Sett till sin synonym betyder företagsledare ungefär chef, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till företagsledare. Vår databas innehåller även fem böjningar av företagsledare, fem exempelmeningar på hur ordet företagsledare kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av företagsledare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet företagsledare.


Exempelmeningar för företagsledare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet företagsledare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var FN:s generalsekreterare António Guterres som kallade till sammankomsten av världs- och företagsledare.  
 2. Under tisdagen träffade Vladimir Putin honom, förbundspresidenten Alexander Van der Bellen och flera företagsledare.  
 3. Och jag tror lite grann att som en svensk företagsledare har sagt; att om vi kritiserar Kina så gör vi det som vänner.  
 4. Flera högt uppsatta företagsledare har den senaste tiden hoppat av de råd som som arbetat i Vita huset i ekonomiska frågor.  
 5. Flera företagsledare menar nu att miljöministern saknar förtroende och trovärdighet i den här frågan, säger Tigran Feiler. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "företagsledare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet företagsledare förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om företagsledare

Andra sätt att lära sig mer kring vad företagsledare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av företagsledare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om företagsledare

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för företagsledare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är chef synonymt med företagsledare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.