Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till företag

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till företag.


Vad betyder företag

Sett till sina synonymer betyder företag ungefär firma eller affärsverksamhet, men är även synonymt med exempelvis "bolag" och "näringsverksamhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till företag. Vår databas innehåller även fem böjningar av företag, fem exempelmeningar på hur ordet företag kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av företag

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet företag.


Exempelmeningar för företag

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet företag kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt åtalen ska Jacob Zuma ha tagit emot mutor i samband med en vapenaffär med ett franskt företag.  
 2. Ett företag som heter Olin, som äger Winchester ammunition, har ökat med 6 procent och slagit rekord.  
 3. Parallellt såg Madridbörsen stora kursfall och ett antal företag flyttade sitt säte utanför regionen.  
 4. Yokohama har en mycket stark ekonomi, och det finns många stora företag som är lokaliserade i staden.  
 5. Twitter har gått ut med ett uttalande om att Devumi och liknande företag strider mot Twitters regler.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av företag

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet företag.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "företag" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet företag förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till företag

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar företag.


Mer information om företag

Andra sätt att lära sig mer kring vad företag betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av företag är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om företag

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för företag i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är företag synonymt med både firma och affärsverksamhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.