Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förefalla

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till förefalla.Vad betyder förefalla

Sett till sina synonymer betyder förefalla ungefär synas eller tyckas, men är även synonymt med exempelvis "verka" och "frappera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förefalla. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet förefalla kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för förefalla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förefalla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Å andra sidan har utomeuropeiska språk grammatiska kategorier som kan förefalla en svensktalande överraskande.  
  2. Det kan förefalla märkligt att det tog hela 73 år innan man lyckades finna Titanics vrak, men anledningen var att man helt enkelt inte riktigt visste var det befann sig.  
  3. Han kunde förefalla petig i sin antikatolicism, och bad en gång Katarina Parr att övertala hans halvsyster Maria att "avstå från utländska danser och glädjeämnen som inte anstår en alltigenom kristen prinsessa".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förefalla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förefalla.Mer information om förefalla

Andra sätt att lära sig mer kring vad förefalla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förefalla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förefalla

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förefalla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förefalla synonymt med både synas och tyckas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.