Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förbluffande

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till förbluffande.Vad betyder förbluffande

Sett till sina synonymer betyder förbluffande ungefär häpnadsväckande eller förvånande, men är även synonymt med exempelvis "överraskande" och "otrolig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förbluffande. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet förbluffande kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för förbluffande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förbluffande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det var förbluffande att se omfattningen av det, säger Eric Terrill som var ansvarig forskare vid expeditionen.  
  2. Ändå är det förbluffande att brottsligheten inte var ännu värre, att inte hela den växande staden övertogs av gangsterligor.  
  3. Kristan Reed från Eurogamer sade att ljudet var "ett förbluffande suggestivt exempel på ett välbalanserat dramatiskt soundtrack och dånande effekter".  
  4. Det är förbluffande hur snabbt han glömde att han egentligen hade kommit till Alaska för att tjäna Gud och lära eskimåerna läsa och skriva och inte för att beröva dem deras guld.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förbluffande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förbluffande.Mer information om förbluffande

Andra sätt att lära sig mer kring vad förbluffande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förbluffande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förbluffande

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för förbluffande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förbluffande synonymt med både häpnadsväckande och förvånande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.